Promotii instalatii termice si instalatii de gaz

Centrala ta iti toaca banii pe reparatii ?! Este timpul sa faci economii!

Program Rabla la centrale termice Baxi - economii la gaze

Cu cat un echipament de incalzire este mai vechi, cu atat cresc costurile de intretinere si reparatii, consumul de combustibil si nu in ultimul rand nivelul emisiilor de noxe ce afecteaza mediul inconjurator. Mai mult, siguranta ta sau a familiei tale poate fi pusa in pericol prin utilizarea unui astfel de echipament!

Desi durata medie de viata a unei centrale termice este de 8 ani, in Romania perioada de garantie oferita de furnizorii si producatorii de astfel de echipamente este de maxim 3 ani.Iar daca defectele majore ce apar in urma unei exploatari intense a centralei termice se produc dupa a doua jumatate a duratei de viata, deci in afara perioadei de garantie, costurile de intretinere pe care trebuie sa le suporti vor creste substantial. Spre exemplu, o placa electronica de centrala poate costa si pana la 1000 Ron, un ventilator circa 600 Ron iar un schimbator de caldura costa aproximativ 800 Ron. Astfel, cu o centrala termica veche ajungi sa platesti dublu fata de pretul initial al acesteia!

Citeste mai mult...

Cum ma debransez de la sistemul centralizat?

Program Marea Debransare la centrale termice Baxi - Cum ma debransez de la sistemul centralizat?

Potrivit legislatiei in vigoare, debransarea de la sistemul centralizat de termoficare se face in afara sezonului rece, pe baza de cerere-angajament scrisa catre presedintele Asociatiei de proprietari, cu asumarea, de proprietarul care se debranseaza, a raspunderii totale fata de respectarea conditiilor impuse de asociatie si de vecini de apartament.


Aceste conditii sunt:
- Realizarea unei surse proprii de incalzire si preparare apa calda cu instalatii si echipamente reglementate legal pe piata romaneasca conform normelor I.S.C.I.R.
- Contorizare proprie pentru consumul de gaze naturale utilizate pentru incalzirea apartamentului si pentru prepararea apei calde
- Contorizare proprie pentru consumul de apa rece pentru toate instalatiile aferente proprietatii
- Evacuarea corespunzatoare a reziduurilor toxice rezultate din arderea gazelor naturale.

Citeste mai mult...

Modulul cascada - alegerea potrivita pentru instalatii de puteri crescute

Modul cascada la centrale termice gaz Baxi

Din punct de vedere energetic, spatiile comerciale si industriale sunt caracterizate de cele mai multe ori printr-un necesar crescut de putere. Instalatiile de ordinul sutelor de kilowati sunt comune in aplicatii privind climatizarea unor astfel de locatii. De asemenea un aspect deosebit de important priveste modul de exploatare al respectivelor sisteme, acestea putand fi utilizate in procese de productie care necesita asigurarea functionarii permanente. Nu putem lasa deoparte nici aspectele economice pe care le implica consumul de combustibil generat de echipamentele utilizate, factor care poate influenta in mod direct rentabilitatea unui proces comercial.

Pornind de la premizele expuse mai sus putem deducem nevoile cu care se confrunta utilizatorii unor astfel de sisteme termice: necesarul de puteri ridicate, siguranta si fiabilitate in exploatare, optimizarea costurilor. Cu siguranta solutia optima pentru astfel de situatii consta in utilizarea modulelor de cazane conectate in regim cascada.

Citeste mai mult...

Ce reprezinta tehnologia condensarii?

Tehnologia condensarii la centrale termice gaz Baxi

Tehnologia condensarii este una dintre cele mai accesibile tehnologii cu eficienta crescuta, fiind sinonima cu:

  • economie in consumul de gaz
  • randament sporit al centralei
  • protejarea mediului inconjurator prin reducerea emisiilor poluante

Centralele termice cu condensare sunt capabile sa recupereze o parte din caldura care se pierde la evacuarea gazelor de ardere si sa o reintroduca in sistem, determinand astfel un consum mai redus de combustibil cu pana la 35%. In cadrul centralelor termice traditionale, gazele evacuate pe cos au o temperatura de circa 150°C. Schimbatorul de caldura proiectat special in cadrul centralelor cu condensare raceste gazele de ardere, facand sa coboare temperatura acestora pana la 45-50°C, punct la care vaporii de apa se transforma in apa lichida. In acest mod este recuperata energia care altfel ar fi pierduta prin cos (gaze de ardere). Reiese astfel o cantitate suplimentara de caldura, deci un randament mai mare al centralei cu condensare, ce poate ajunge pana la 109,8%. Mai mult, gradul inalt de utilizare a gazului determina o reducere a emisiilor poluante, cu pana la 80%. Controlul eficient al amestecului aer/gaz (necesar in orice ardere) reduce la minim excesul de aer, rezultand emisia scazuta de noxe.

Citeste mai mult...