Modulul cascada - alegerea potrivita pentru instalatii de puteri crescute

Modul cascada la centrale termice gaz Baxi

Din punct de vedere energetic, spatiile comerciale si industriale sunt caracterizate de cele mai multe ori printr-un necesar crescut de putere. Instalatiile de ordinul sutelor de kilowati sunt comune in aplicatii privind climatizarea unor astfel de locatii. De asemenea un aspect deosebit de important priveste modul de exploatare al respectivelor sisteme, acestea putand fi utilizate in procese de productie care necesita asigurarea functionarii permanente. Nu putem lasa deoparte nici aspectele economice pe care le implica consumul de combustibil generat de echipamentele utilizate, factor care poate influenta in mod direct rentabilitatea unui proces comercial.

Pornind de la premizele expuse mai sus putem deducem nevoile cu care se confrunta utilizatorii unor astfel de sisteme termice: necesarul de puteri ridicate, siguranta si fiabilitate in exploatare, optimizarea costurilor. Cu siguranta solutia optima pentru astfel de situatii consta in utilizarea modulelor de cazane conectate in regim cascada.


Elconova s.r.l. Bacau va furnizeaza echipamente care, conectate in cascada, pot atinge puteri de pana la 1800 kw, oferind o solutie tehnico-comerciala excelenta pentru instalatiile medii si mari. Comparativ cu montarea unei singure centrale care sa genereze o astfel de putere, aparatele utilizate in module usureaza cu mult procesul instalarii. Manipularea si pozitionarea echipamentelor este facilitata de dimensiunea acestora si de posibilitatile de montaj (mural - unitati cu puterea cuprinsa intre 45 si 100 kw; pe pardosela - unitati cu puterea intre 85 si 150 kw), spatiul tehnic necesar instalarii cat si timpul alocat acestor proceduri putand fi reduse corespunzator. Chiar daca investitia initiala intr-un modul tip cascada poate parea mai mare decat intr-un echipament conventional, se va constata ca in final costurile ridicate de instalarea acestuia pot ajunge sa fie chiar si cu 25% mai mici decat cele pentru achizitia si montarea unui sistem clasic.

Electronica avansata care permite gestionarea functionarii in regim cascada permite cuplarea unui numar de pana la 12 unitati intr-un astfel de sistem. Automatizarea permite functionarea aparatelor prin rotatie, gradul de uzura fiind distribuit uniform asupra fiecarui aparat. Deservirea unei instalatii prin mai multe aparate confera siguranta unei exploatari fara intreruperi. Chiar si in cazul defectarii uneia dintre centrale, raman celelalte echipamente care asigura permanenta functionarii, la putere redusa pana la remedierea avariei. Furnizarea agentului termic necesa unor locatii in care activitatile nu suporta intrerupere (spitale, scoli, gradinite, hoteluri, pensiuni, spatii de productie, etc) poate fi realizata doar prin utilizarea acestor sisteme.

Modulul cascada - reducerea costurilor prin utilizarea solutiilor eficiente

Cazanele termice conventionale de puteri ridicate asigura generarea energiei sub forma totul sau nimic sau, in cel mai bun caz, in trepte care coboara pana la 50% din puterea maxima a echipamentului. Astfel daca avem un singur cazan de 300 kw, puterea minima generata de acesta nu poate scadea sub 150 kw, chiar daca necesarul termic al instalatiei in anumite momente este pozitionat cu mult sub acest nivel. Ce se intampla cu surplusul de energie? In cele mai multe cazuri se pierde conducand doar la o crestere nejustificata a consumului de combustibil! Daca asiguram necesarul termic al aceleiasi instalatii de 300 kw prin intermediul a trei cazane Baxi, vom putea sa coboram nivelul minim de energie furnizata pana la pragul de 30 kw. Rezolutia consumului de combustibil va fi practic imbunatatita de 5 ori, iar solicitarile termice situate la nivele reduse vor fi asigurate intr-un mod optimizat! Toate modulele cu functionare in cascada propuse de Baxi Romania sunt bazate pe centrale termice cu condensare, echipamente de inalta eficienta (109,8%). Atat tehnologia folosita de acestea pentru producerea agentului termic cat si accesoriile de termoreglare electronica utilizate in exploatare permit reducerea costurilor generate de combustibil cu pana la 30%.

Prin programul "Rabla la centrale", iti inlocuim sistemul tau vechi cu un modul de cascada de centrale termice cu condensare cu puteri cuprinse intre 90 kw si 450 kw si iti acordam o prima de casare de pana la 7000 Ron.

Descarca Manualul de condensare: Cazane si sisteme termice cu condensare. Principii, componente ale instalatiei, scheme de instalare (.pdf 4.95 MB)