Incalzire in pardoseala

Elconova s.r.l. Bacau - Instalatii termice incalzire in pardoseala

Incalzirea in pardoseala reprezinta maximum ce poate fi realizat din punct de vedere al confortului termic al unei incaperi. Aceasta tehnologie ofera un nivel optim al confortului termic, distributia pe inaltime a temperaturilor in incapere fiind aproape de distributia ideala.

AVANTAJE:

Incalzirea in pardoseala este un sistem de incalzire prinradiatie, rezultind o uniformitate a incalzirii aerului. Un sistem de incalzire clasic curadiatoare, necesita o temperatura de lucru de 80-90 C, pe cind la incalzirea inpardoseala 45-50 grade Celsius sunt suficiente, de aici rezultind economia deenergie.

Acest sistem nu blocheaza amenajarea sidecorarea interiorului datorita existentei radiatoarelor.

Cea mai sensibila problema la incalzirea in pardoseala este controlultemperaturii, datorita inertiei termice foarte mari asistemului. Rezolvarea optima a acestei probleme este asigurata defolosirea senzorilor de temperatura montati in sapa, a servomotoarelortermoelectrice montate pe distribuitoare si a termostatelor deambient conectate la servomotoare.

O pardoseala rece creaaza o senzatie neplacuta, chiar daca temperatura masurata mai sus este corespunzatoare. Partea inferioara a piciorului este una mai sensibila si este necesar ca aici temperatura sa fie mai mare cu 5 - 6 grade decit temperatura din zona capului.

Caracteristici sisteme si instalatii incalzire in pardoseala:

- calitatea aerului interior este mai buna fata de alte forme de incalzire;
- miscarea aerului in incapere este mult redusa,nu se mai formeaza curentii de aer de la incalzirea prin convectie;
- se evita arderea prafului din atmosfera;
- se foloseste agent termic de joasa temperatura;
- consum de caldura redus cu 15% fata de sistemele traditionale;
- compatibilitate perfecta cu echipamentele in condensatie.

Limite ale sistemului:

- cantitate de caldura cedata redusa, deci casele trebuie izolate foarte bine;
- zona noastra climatica poate avea temperaturi de -26 sau -28 grade Celsius, aceste virfuri de sarcina nu pot fi preluate daca suprafata activa a pardoselii nu este suficienta (ex. dormitoare sau bai);
- se va adopta un system mixt, cu o instalatie in paralel cu corpuri statice de incalzire;
- nu este economica montarea unei instalatii de incalzire in pardoseala mai mica de 80 mp.

Sfaturi:

- pentru randament maxim incalzirea in pardoseala trebuie pornita toamna si nu trebuie oprita pina primavara in cazul sistemelor mixte;
- daca este corect facuta, suprafata finisata ar trebui sa aiba 28,29 grade Celsius;
- nu apelati NICIODATA pentru montaj la micii meseriasi sau la instalatori care lucreaza dupa auzite, verificati si infomati-va inainte;
- daca aveti o cunostinta care are montata o instalatie de incalzire in pardoseala sau sau mergeti intr-un loc incalzit cu ajutorul aceastui sistem de incalzire(de exemplu spa-uri, bazine de inot, etc.) veti fi convinsi instantaneu.

Portofoliul firmei noastre cuprinde peste 100 instalatii de incalzire in pardoseala.