Cazan pe combustibil solid din fonta fara gazeificare VIADRUS D7 35kW
Cod produs:   ELC0048
Producator:   Viadrus
pret la cerere

Caracteristici produs:

Cazanele sunt formate din elementi de fonta. Numarul acestora determina puterea termica nominala a cazanului. Cele cu mai putini elementi de fonta (2-3 elementi) se recomanda a se utiliza la case de vacanta, de recreere, imobile cu spatiu mai mic de încalzire. Pentru case, magazine, scolii, (edificii de dimensiuni mai mari) etc. se recomanda utilizarea cazanelor cu mai multi elementi de fonta, deci putere mai mare. Cazanul se dimensioneaza în functie de necesarul de caldura calculat al cladirii.

Cazanul produce agent termic utilizat în instalatii de încalzire cu circulatie naturala sau fortata cu presiunea maxima de 400 kPa (4 bar). In procesul de productie cazanele sunt testate la presiunea de 800 kPa (8 bar).
Diferenta între cazanul VIADRUS U 22 D si cazanul VIADRUS U 22 C consta în camera de ardere cu orificiul de alimentare cu combustibil mai mare, fapt ce face posibila alimentarea si arderea lemnelor de pâna la 220 mm. Arderea de lemne de dimensiuni mai mari presupune un confort sporit prin faptul ca se alimenteaza mai rar. Cenusa este si ea mai mica si se poate utiliza ca îngrasamânt.


Avantaje

• Durata de viata ridicata a elementilor de fonta si a celorlalte componente fiind folosite materiale de calitate.
• Soluite tehnica testata în timp.
• Tehnologia de productie moderna, liniile de fabricatie automatizate respectând normele de calitate ale procesului de productie (ISO 9001, ISO 14 001).
• Eficienta termica la arderea cocsului si antracitului este de 75 – 80%, iar la lemn de 75 %.
• Întretinere si servisare simpla.
• Cerinte scazute cu privire la tirajul cosului de fum.
• Diferentierea puterii în functie de numarul de elementi de fonta.
• Posibilitatea de trecere de la un combustibil la celalalt (ex. de la combustibil solid la gaz sau lichid) si vice-versa.


Pentru a preveni formarea condensului acid în cazan si a mari în acest fel durata de viata al cazanului, dar si pentru a obtine o functionare eficienta trebuie respectata conditia de baza, de a mentine temperatura în returul cazanului peste 50°C. În acest scop este obligatorie montarea ansamblului de ridicare a temperaturii pe retur, termoventil cu 3 cai sau pompa de recirculare.

Specificatii tehnice:

Putere maxima pe lemn (kW) 40
Tip combustibil lemn
Randament maxim (%) 75
Control aer regulator tiraj
Continut de apa (l) 55
Numar elementi (buc) 8
Presiune maxima de lucru (bar) 4
Temperatura maxima de lucru (°C) 90
Volum camera de ardere (dm3) 99
Adâncime camera de ardere (mm) 719
Înaltime (mm) 1007.5
Latime (mm) 545
Adâncime (mm) 1130
Diametrul racordului la cos (mm) 156
Tiraj necesar la cos (mbar) 0.24
Racord circuit încalzire (inch) 2
Temperatura minima pe retur (°C) 50
Dimensiuni usa de alimentare (mmxmm) 390x380
Masa (kg) 377

  • imaginile produselor au caracter informativ si nu reprezinta obligatie contractuala;
  • functionalitatile si specificatiile se bazeaza pe informatiile disponibile la data publicarii si pot fi schimbate fara o notificare prealabila;
  • Elconova s.r.l. nu garanteaza faptul ca preturile sau specificatiile sunt total lipsite de erori, informatiile publicate nu creaza obligatii contractuale.
Vrei sa afli informatii suplimentare? Contacteaza-ne:
Tel./Fax +40.234.570.031
+40.234.579.011
Email
Pentru plasarea unei comenzi ne puteti contacta telefonic la urmatoarele numere de Tel./Fax +40.234.570.031 , +40.234.579.011, prin email la sau completand formularul de mai jos. In urma solicitarii dvs., veti fi contactat pentru confirmarea comenzii, a livrarii si emiterea facturii proforme.
 
 
Schimba imagine
 
 Nota: Toate campurile marcate cu * sunt obligatorii!